Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku - Krystyna Jarosz

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 45,00 zł 45.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek ciast - Krystyna Jarosz

Podręcznik do nauki zawodu "Piekarz Technik technologii żywności".


W podręczniku omówiono dokładnie rozrost ciasta. Wskazano, jak proces ten przebiega w piekarniach rzemieślniczych, a jak w dużych zakładach. Zaprezentowano różne metody wypieku pieczywa. Wskazano parametry, które należy brać pod uwagę, aby otrzymać produkt wysokiej jakości. Opisano różnego rodzaju piece piekarskie. Starannie scharakteryzowano czynniki wpływające na wydajność wypieku. Podano przykłady jej obliczania. Poświęcono dużo uwagi jakości zdrowotnej żywności i wskazano sposoby monitorowania krytycznych punktów kontroli.

Wydanie: Warszawa, 1, 2016
Autor: Krystyna Jarosz
Wydawca: WSiP
Typ oprawy: miękka

ISBN: 9788302157110
EAN: 9788302157110
Liczba stron: 96
Wymiary: 17.0x24.0cm
Waga: 0.16kg

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl